Loading...
Online Başvuru

Değer ve Politikalarımız

Değerlerimiz

E-GÜVEN olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar belirlediğimiz sabit ve değişmez değerlerimiz kurum kültümüzün temelini oluşturmaktadır. Belirlediğimiz bu değerler E-GÜVEN’in stratejisini vizyonumuza ve misyonumuza uygun şekilde icra etmemize yardımcı olmaktadır.

E-GÜVEN Olarak Başlıca Değerlerimiz;

Güvenilirlik: Tüm kişi ve kurumlara güvenilir hizmet sağlamak temel ilkemizdir.

Sosyal Sorumluluk: Kurum içi ve kurum dışı çalışmalar ve işbirlikleri ile başta doğanın korunmasına yönelik çalışmalar olmak üzere toplumu ve çevreyi ilgilendiren sosyal sorumluluk projelerini destekleriz.

Müşteri Odaklılık: Müşteri memnuniyetini ön planda tutan hizmet anlayışı ile görev ve sorumluluklarımızı sürdürürüz.

Yaratıcı ve Yenilikçi Olmak: Sektörümüzde gerçekleşen gelişmeleri takip eder ve uygularız. Teknolojiyi ön planda tutan yenilikçi hizmet anlayışını belirleyerek hizmet sağlamayı hedefleriz. Sektörde öncü yeni proje ve ürünler üreterek müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefleriz.

Çevreye Duyarlılık: Elektronik imzanın kullanımını ve yaygınlaşmasını sağlayarak, doğanın korunmasına yönelik çalışmaları destekleyerek ve sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirerek çevreye duyarlı bir şirket olmak temel değerlerimiz arasında yer almaktadır.

Çalışan Gelişimini Desteklemek: Topluma karşı sorumlu, ahlaki değerlere saygılı, koşulsuz müşteri memnuniyeti felsefesi ile hareket edecek çalışanlar için, çalışanlarımızın sürekli gelişimini, beceri ve teknik bilgi kazanmasını sağlamak amacı ile çalışan eğitimleri en önemli önceliklerimizdendir.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Politikamız

Bilgi, E-GÜVEN’nin faaliyet alanına giren işlerde en önemli varlıktır. E-GÜVEN’de bilgi varlıklarını ve kaynaklarını kullanan veya bilgi sağlayan herhangi bir kişi, bu bilgi varlıklarını korumakla yükümlüdür.

E-GÜVEN için bilgi varlıkları ve kaynakları içerisinde en kritik olanı; özenle korunması, gizliliğinin sağlanması, ihtiyaç duyulduğu anda erişilmesi, tam ve doğru olması gereken, E-GÜVEN hizmetine konu olan müşteri verileridir.

Kurumsal değerlerin gereği olarak gizliliğe önem verilir, her türlü kişisel bilginin gizliliği korunur. Bilginin sahibi istemedikçe, yetki verilmedikçe veya yasal gereklilikler oluşmadıkça bilgi paylaşılmaz.

Bilginin kullanımı, yerleşimi ve korunması ile ilgili ihtiyaçların karmaşıklığı ve çokluğu, kapsamlı ve geniş bilgi güvenliği süreçlerinin ve politikalarının tanımlanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle belirlenen talimatlar ve politikalar doğrultusunda bilgi güvenliği riskleri, bilgi varlığından sorumlu olan kişiler tarafından değerlendirilir, risklerin önceliği belirlenir ve gereken önlemler alınır.

Karar ve eylemlerde, güvenilir nesnel bilgiler ile teknolojinin tüm olanaklarının kullanılmasına önem ve öncelik verilir. Hareketler sezgilere, duygulara ya da doğru görünene göre değil; bilimsel ve teknolojik gerçeklerin ortaya koyduğu objektif esaslara göre düzenlenir. Bunu sağlamak için bilgi güvenilir kaynaklardan transfer edilir, benimsenir ve mesleki uygulamalar bu doğrultuda yapılır. Kaynaklar verimli kullanılarak teknolojiye yatırım yapılır, gelişim bu doğrultuda sürdürülür.

Bu nedenle bilgi güvenliği yönetim sisteminin planlama, uygulama, izleme ve iyileştirme adımları ISO-IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardına ve bu standardı destekleyen standartlara uygun olarak yürütülür.Uygun iş sürekliliği yönetimi yöntemleri ile faaliyetin devamı sağlanır.

Bu standardın gereklerine tüm çalışanlarımız ile birlikte, iş ortaklarımızın, paydaşlarımızın ve hizmet aldığımız tedarikçilerimizin de uyması, BGYS eğitimleri ile ve gerekli durumlarda hizmet sözleşmeleri ile sağlanmaktadır. Yukarıda belirtilen adımlar çerçevesinde, E-GÜVEN’in müşterilerine yönelik hizmetlerinin, güvenilirliğini, sürekliliğini ve sürdürülebilir olmasını sağlamak E-GÜVEN yönetiminin sorumluluğundadır.

 

Kurumsal Belgelerimiz
Faaliyete başlama belgesi
Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi 

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Devam Et

Elektronik İmza Test Uygulamasını İndir!

Elektronik imza ve sistem yazılımınızı test
etmek için uygulamayı hemen indirin.

Hemen İndirin }

Windows 7 ve üzeri işletim sistemi,
.NET Framework 4.0 ve üstü sürümü gerekmektedir.

Aydınlatma Metni
  • ELEKTRONİK BİLGİ GÜVENLİĞİ A.Ş.

    KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

    Aydınlatma Metni, Elektronik Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi ("Şirket) tarafından Şirket’in müşterilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında kişisel verilerinin Şirket tarafından işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılması amacıyla hazırlanmıştır.

    1. a) Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

    Toplanan kişisel verileriniz; aşağıdaki amaçlarla ve hukuki sebepler ile Şirketimiz ile kuracağınız ilişkiye uygun olarak toplanmakta ve işlenmektedir.

    1. Veri sorumlusu olarak Şirket’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak;
    • Kanuni yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi (örneğin yetkili kişi ve kurumlar tarafında yapılan bilgi ve belge taleplerinin yanıtlandırılması veya kimlik doğrulama süreçlerinin yürütülmesi)

     

    1. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak;
    • Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi; 
    • Şirketimizden talep etmiş olduğunuz ürün ya da hizmetlerin sizlere sunulması;
    • Ödeme işlemlerinizin gerçekleştirilmesi

     

    1. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak;
    • Tarafımıza iletmiş olduğunuz talep ve şikâyetlerin yanıtlandırılması ve taleplerinize yönelik gerekli süreçlerinin gerçekleştirilmesi;
    • Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi;
    • Sunduğumuz ürünlere dair teknik altyapının idaresi ve güvenliğinin sağlanması
    • Şirketimizin ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası;
    • Müşteri memnuniyetinin sağlanmasına ilişkin süreçlerin gerçekleştirilmesi; talep ve şikâyet süreçlerinin yönetilmesi;
    • Ürün ve hizmetlerimizin geliştirilmesi, bu kapsamda Şirket içi iş stratejilerinin planlanması;
    • Ürün ve hizmetlerimiz ile Şirketimizin hukuksak ve ekonomik güvenliğine yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi;
    • İleti alıcılarının tacir ve esnaf statüsünde olan kurumların çalışanları ya da temsilcileri olması halinde kurumsal ürün ve hizmetlerimiz hakkında pazarlama, tanıtım ve reklam faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda ticari elektronik ileti gönderilmesi
    1. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak;
    • Tüketici uyuşmazlıkları, davalar veya benzer uyuşmazlıkların çözümlenmesi ve Şirketimizin hak ve menfaatlerinin korunması;

     

    1. Açık rızanızın varlığı halinde ise,
    • Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetler hakkında pazarlama, tanıtım ve reklam faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda ticari elektronik ileti gönderilmesi;
    • Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası
    • Kimlik doğrulama süreçlerinizin uzaktan kimlik doğrulama yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmesi halinde kanuni yükümlülüklerimiz gereği biyometrik kişisel verilerinizin kimlik teyidi için işlenmesi.
    1. b) Kişisel Verileriniz Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

    Kişisel verileriniz, sunduğumuz ürün ve yazılımlar, şirketimize ait web siteleri ve bu web siteleri üzerindeki elektronik formlar, çağrı merkezleri ve e-mail üzerinden elektronik ortamda ve matbu formlar, resmi kimlikler ve sözleşmeler üzerinden fiziki ortamda toplanmaktadır.

    1. c) İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

    Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5. ve 6. Maddelerinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında; Şirket tarafından yukarıda yer alan amaçları gerçekleştirilmesi doğrultusunda; hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi kapsamında kanunen yetkili kamu kurumlarına ve kanunen yetkili özel hukuk tüzel kişilerine; sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek için teknik altyapı desteği aldığımız kuruluşlara, ve teknik destek sağlayan üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara; meşru menfaatimiz kapsamında hizmet tedarik ettiğimiz hukuki ve mali danışmanlara ve diğer teknik hizmet sağlayıcılara ve açık rızanız bulunması halinde, pazarlama ve tanıtım faaliyetleri başta olmak üzere açık rızanız ile ilgili iletişim ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla çalıştığımız iş ortaklarına Kanun’un 8. Maddesinde belirtilen veri aktarım şartlarına uygun olarak aktarılabilecektir.

    1. d) İlgili Kişilerin Hakları ve Bu Hakların Kullanılması

    Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

    • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
    • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

    Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır.